Andre økologiske vine...

Frankrig - Italien - Spanien

Se aktuelt sortiment med årgange og priser i webshoppen på www.vintjenesten.dk

Clairette de Die Bio - Caves Carod
AOC Clairette de Die

Mousserende vin som er perfekt til dig, der synes at Asti er for sød og champagne (ofte) er for tør...

Økologiske dyrket hos certificeret vinbonde, 25% Hvid Clairette og 75% Muscat. Vinification Méthode Dioise Ancestrale. De økologiske druer presses, og gæringen starter herefter langsomt i rustfri ståltanke. Gæringen reguleres via nedkøling til 0° og stoppes, inden det naturlige sukkerindhold helt er omdannet til alkohol. Denne del af processen varer én til to måneder. Den endelige gæring fortsætter på flaske på druernes restsukker i yderligere mindst fire måneder under kølige temperaturmæssige betingelser ved omkring 12°. Denne metode giver vinen dens naturlige og fløjlsbløde brus og er således forskellig fra den såkaldte ”traditionelle ” champagnemetode, hvor der tilføres både gær og sukker for at igangsætte en anden gæring i flasken. Gæringen stopper naturligt, når vinen har opnået en alkohol % på mellem 7 og 9.
Karakteristik: Muscat-druen giver denne hvide mousserende vin en fin smag af moden abrikos eller fersken. Hertil kommer den naturlige syre fra Clairette-druen samt appellationens højt beliggende kalkholdige jorde, som gør vinen særlig karakterfuld. Vinens farve varierer fra meget lys til gylden.

Vinen bør drikkes ung, hvor den frugtede aroma er optimal.

Vinen serveres frisk fra køleskabet og kan drikkes ved mange forskellige lejligheder. Som aperitif og til receptioner er den uovertruffen, ikke mindst på grund af den lave alkoholprocent. Egner sig godt til foie gras, kager og desserter.

Alk. 7,5%

Claude Val Blanc - Paul Mas
Vin de Pays d'Oc - Languedoc

Denne vin produceres af de relativt ukendte lokale sydfranske druer: Ugni Blanc, Terret Blanc, Chassan. Herudover tilsættes lidt Sauvignon Blanc. Klar strågul farve med let grønlig kant.
Næse mættet med eksotiske frugter og lækker velafbalanceret smag med god harmoni mellem syre og sødme.

Anbefales til lette retter med fisk eller skaldyr.

Claude Val Rouge - Paul Mas
Vin de Pays d'Oc - Languedoc

Claude Val Rouge er sammensat af druerne Syrah Grenache, Carignan, Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon. Næsen er rig og kompleks, domineret af moden rød frugt. Smagen har mindelser af lakrids, krydderier og sød frugt.

Anbefales til lette retter med stegt kød.

 

Mas de Tannes Classique - Paul Mas
IGP Coteaux de Bessilles - Languedoc

”Mas des Tannes Classique” er lavet på organisk dyrkede druer fra parcellen “Peyre Plantade” mellem Hérault-dalen og Middelhavet, nær byerne Montagnac og Sète. Vinen er vinificeret traditionelt på små betonkar og lagret på træfade i 6 måneder.
Vinen er lavet på områdets klassiske druer Grenache (45%), Mourvèdre (35%) og Carignan (20%) og resultatet er en rødvin, der mest af alt kan sammenlignes med de langt dyrere Grenachebomber fra Châteauneuf-du-Pape. Grenachedruen fornægter sig ikke i vinens sødmefulde, krydrede bouquet, med dybe overmodne kirsebærtoner, lakrids og peber. Smagen giver mindelser om kirsebærlikør, modne blåbær og krydderier forenet i et kraftfuldt, men yderst harmonisk udtryk. Alk. 13,8%

Anbefales til retter med and, lam, oksekød eller til kraftige gryderetter.

Perrin Nature - Perrin & Fils
AOC Côtes du Rhône

Druerne høstes manuelt fra terrasseformede marker i det østlige Rhône, ikke langt fra Ventoux skråningerne. Sammensætningen er traditionel med Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Vinene i Perrin serien vinificeres på Château Grand Prébois ikke langt fra Château de Beaucastel.
Vinen charmerer med en smuk dybrød farve, en herlig moden duft af mørkerøde bær og krydderurter som anis og lavendel. I munden fremtræder vinen med masser af saftig og sødmefuld frugt, igen understreget af en behagelig krydret tone, moderat blød tannin og en flot fedme sammenholdt med en vis maskulin elegance.

Anbefales til lette retter med svinekød eller fjerkræ.

Cairanne - Domaine Catherine le Goeuil
AOC Côtes du Rhône Village

55% Grenache sammen med Syrah, Mourvedre, Cinsault, Carignan og Counoise.
Fra mere end 40 år gamle vinstokke. Økologisk certifikation siden 1993.